#1 2014-06-27 18:50:46

Pandrodor

Administrator

Punktów :   

Jednostki i Budowle

Witajcie,tutaj postaram sie wszystko na temat ras wytłumaczyć.
Kazda rasa ma swoje jednostki, bo co to by była gra gdyby nie mozna było mieć jednostek?
Ras jest 4.Są to:Pierwotni,Demony,Elfy,(I uwaga!nowość!)Tyrani-czyli zmutowane dinozaury.
Kazda ma swojego Patriarchę,Są to Aesir(Tyrani),Al-fathur(Pierwotni)Deka(Demony)i Zellweger(Elfy).
Tak jak kazda ma swojego Patriarchę tak i jednostki i budynki są inne od siebie,tak więc nie mozna pomylić Elfów z Demonami czy Tyranów z Pierwotnymi.
Postaram sie na dole udostępnić listę jednostek i budynków.
Miłej lektury (NALEZY NAJECHAĆ MYSZKĄ NA CZARNE ZEBY WYSWIETLIŁO TEKST!!!!):
Tyrani

Spoiler:

-Moja ulubiona rasa,potrafią sie regenerować,to moze być bardzo przydatna umiejętność,inne rasy tego nie umieją(To jest:potrzebują do tego mięsa lub krwii).
Potrafią tez sie maskować ale to bardzo łatwo wykryć.
Budynki:
Gniazdo Tyranów- stąd wychodzą robotnice,w tym przypadki poprostu "Dinozaury",stąd wychodzi tez Patriarcha plemienia
Gniazdo-I tutaj ZONK!Zeby tworzyć jednostki trzeba mieć budynki mieszkalne no nie?
Gniazdo jaj- O ile inne rasy muszą budować budynki to tutaj mamy prawie wszystkie jednostki bojowe,musimy je tylko odblokowywać budując nowe i lepsze budynki
Ziemne Gniazdo- Słuzy do odblokowania Dilophosa i ulepszeń jednostek,dzięki niemu łaczyć mozna Velocisy w lepsze jednostki:Dwuvelocis
Podniebne Gniazdo- Słuzy do ulepszania jednostek latających,odblokowuje Rhamphosa
Gniazdo Miotaczy- Nieobowiązkowy budynek w grze,produkuje on balisty tyranów czyli miotacze jaj i transporter jednostek.
Ulepszone Gniazdo- Ulepsza szybkość Tricesa Dilophosa,pozwala tez na mutacje w Mutanta
Ziemne Nisdos- Odblokowuje produkcje Tricesa i kontynuuje ulepszanie tyranów na poziom 5
Podniebne Nisdos- Odblokowuje Pterasa i kontynuuje ulepszanie na poziom 5
Askomoid- Wieza,zatrzymuje wrogów kwasem(jadem?)i jest dosyć dobra w duzej liczbie
Od tej pory dostępny jest Bohater plemienia-Tyranos.

Jednostki:
Jak juz wspominałem robotnik Tyranów nazywa sie Dinozaur,buduje wszystkie budynki i zbiera surowiec jagody o którym powiem na końcu tego pisania.
Masos- Okropnie słaba jednostka,przydaje sie do szpiegowania wroga,tudziez odwrócenia jego uwagi od danej rzeczy.
Uderza siekierą.Bardzo szybki
Velocis- Wyszkolony na maksa i w grupie(14 jednostek) potrafi zniszczyć kazdą armie i baze,jest dosyć dobrą jednostką.
Ma 2 szable którymi robi powazne szkody,troche powolny, chyba ze uzyjemy kamuflazu to wtedy jest dosyć szybki
Dilophos- Strzela kwasem(jadem?)który zatrzymuje przeciwnika,w zalezności jaki ma poziom albo jaki ma przeciwnik.
Wolny,ale po ulepszeniu szybkości zasuwa,wtedy lepiej iść na piechote jeśli chce sie szybko gdzieś dojsć niz sie przemieniać.
Trices- Świetna jednostka w grupie,wyrzuca "boomerang" który rani 3 wrogów.
Szybki dopiero po ulepszeniu,nie opłaca sie kamuflować,idzie wtedy BARDZO wolno.
Rhamphos= Jednostka która jest na granicy słaby/średni,strzela z łuku,potrafi latać na wodą,kiedy sie zmieni to moze polecieć w dowolne miejsce na mapie.Dosyć szybki ale wolny w kamuflazu
Dvuvelocis- Ulepszona wersja Velocisa,jest to Velocis jezdzący na raptorze(O_O).
Atakuje długą szablą,jest dosyć szybki.
Miotacz jaj- Jak juz napisałem to jest balista Tyranów,niszczy wieze i zadaje wszystkim wrogom w obszarze pocisku po 100 obrazen jesli nie mają pancerza.
Dwurhamphos- Połączenie sie 2 Rhapmhosów,potrafi wykrywać niewidzialne jednostki(o tym potem),ale nie moze atakować więc trzeba uwazać by nie zginął .
Pteras- Latająca jednostka tyranów,atakuje rzucając siekierką,wolny jeśli nie włączymy przemiany,w grupie jest cięzko zabic wszystkich.
Dsunaqri- Transporter Tyranów,nie zadaje obrazen,nie liczyłem ile jednostek moze zabrać
Mutant- Bardzo potęzna istota,połączenie DILOPHOS+TRICES+PTERAS.Zadaje po 100 obrazeń,lata ale powoli,jeśli przeciwnik jest stłoczony to zada obrazenia wszystkim jego jednostkom.
I nareszcie wyczekiwany TYRANOS!
Tyranos- Ma 1200 zycia,jeździ na Tyranozaurze,kiedy osiągnie 10 poziom cięzko go zatrzymać,atakuje gryząc,ogólnie na jakąś duza armie nie warto go wysyłać,umrze ob obrazeń.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Elfy

Spoiler:

- Nie za bardzo je polubiłem,tak jakoś wyszło.Uzywają magii,ich magia potrafi dać popalić,elfy w duzej grupie są trudne do pokonania.
Budynki:
Niebiosa- Tak samo jest w kazdej rasie.Stąd wychodzą robotnicy(Czarodzieje)i Patriarcha.
Drzewo- Sam nie wiem czy w tym mieszkają czy nie
Czerwony Dwór- Mozna tu wyprodukować Czerwone Elfy lub Białe elfy.
Niebieski Dwór- Stąd sie biorą Błękitne Elfy i zwiadowcy.
Dwór Mana- Produkują sie tutaj Jednorozce,Meteory,i Duszki.
Podniebny Dwór- Wylatują tutaj Smok,Feniks, Pierścień Elfów(coś takiego jak transporter tyranów).
Biblioteka Elfow- Tutaj ulepsza się pancerz czy siłę elfów,takze szybkość Błękitnego Elfa.Odblokowuje Białego Elfa i Błetkinego Elfa.
Podniebna Biblioteka- Ulepszymy tu latające jednostki,szybkość latania Pierścienia takze.Odblokowuje kilka jednostek latających.
Biblioteka Mana- Tu zakupić mozemy iluzje jednorozców(do odwrócenia uwagi wroga),meteoryty(CHOLERNIE groźna broń)lub tez +50 do many.
Bańka- Wieza Elfów,zatrzymuje na chwile wrogów w bańce,zalezy od ich poziomu i wielkości bo np Tyranosa nie zatrzyma.

Jednostki:
Czarodzieje- Robotnicy Elfów,spodobała mi sie tutaj umiejętność strzelania w jednostki latające,i takze przenoszenie jagód na kazdą odległość.Rola robotników jest ta sama,budują wszystko.Podoba mi się tez to ze wszyscy mogą brać z 1 krzaczka jagód.
Czerwony Elf-słaba jednostka,moze uzywać Błyskawicy,dotkliwie rani wroga.Strzela czerwonymi kulami i jest wolna.
Biały Elf- Silniejsza od Czerwonego Elfa.Szybka.Potrafi połozyć na jakiejkolwiek jednostce tarcze,uzywa tez Wybuchu Gniewu który podnosi skuteczność obrony danych jednostek w obszarze jego działania.
Zwiadowca- Mały ale skutecznie złośliwy,jak mucha no nie?.Potrafi sie teleportować i wysyłać wrogie jednostki w rózne miejsca,moze to tez być Nasza baza.Inną ciekawą umiejętnością jest Teleport,pozwala on przenieść grupe zwiadowców w dane miejsce na mapie.Są szybkie.
Błękitny Elf- szybki,a po ulepszeniu szybkości bardzo szybki,bije jakąś bronią,coś podobnego do halabardy ale jednak nie halabarda.Ma fajną umiejętność "Podniebny kamień",potrafi zabić wielu stłoczonych przeciwników na danym terenie,ale nalezy pamiętać ze kazdy kij ma 2 końce .
Meteory- Umieją zadawać jednostkom i budynkom ból,wystarczy opcja ,"Patroluj".Inną ciekawą umiejętnością jest to ze jak juz wspominałem posiada METEORY(po ulepszeniu w budynku),potrafi ona zabić bardzo wiele jednostek.Bardzo powolne.
Jednorozec- Dobre zwierzątka,leczą i tworzą iluzje które odwracają uwage wroga i mozna go łatwo zabić.Jest powolny.
Duszek- Mały,powolny,wykrywa innych niewidzialnych wrogów a sam tymczasem jest w przebraniu .
Pierścień Elfów- szybki po ulepszeniu,zabiera jednostki i przenosi je w dane miejsce.
Smok- Powolny ale skuteczny na wrogów,zabija nieokreślona ilość wrogów jeśli są stłoczeni,strzela kulami ognia.
Potrafi tylko na ziemie strzelać
Feniks- Skuteczny i szybki przeciwko latającym jednostkom,nie potrafi strzelać na ziemię.Atakuje pare jednostek naraz,w duzej grupie skuteczny.
I oczywiście Patriarcha Elfów
Straznik Utopii Elfów- strzela prądem(?)Lata,jest świetną jednostką,mozna sie pobawić we władce świata i opanować wszystkie jednostki,i tutaj właśnie powiem o co chodzi.Otóz ozywia jednostki które jeszcze nie zniknęly z ekranu.Dosyć powolna.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Tu miałem dylemat:
Pierwotni czy Demony?
Ostatecznie wybrałem Pierwotnych
Deser zostawiłem na koniec
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Pierwotni

Spoiler:

- Chyba kazdy wie co to za ludzie no nie?Pierwotnych polubiłem,mogą mieć ulepszenia jednostek typu tarcze,ogniste stzały itd.
Budynki:
Sanktuarium- Ta sama zasada co wcześniej,tylko tutaj wychodzą budowniczy.
Dom mocy- Tutaj produkują sie Siłacze i Giganci.
Koszary- Tworzenie Rycerzy i Wojowników.
Kuźnia- Produkcja Balist i "Rewolwerów"(Transporter),produkcja tarczy dla Siłaczy,włóczni dla Rycerzy i ognistych lub zatrutych strzał dla Wojowników.
Podniebny dom- Stąd wychodzą maszyy typu "Eskadra" czy "Platforma"
Dom- Wygląda jak normalny dom ludzi pierwotnych
Wzmacniacz Lądowy- Pozwala na ulepszenie szybkości siłacza,siły balist i siły pierwotnych.
Wzmacniacz Powietrzny- Pozwala na zwiększenie szybkości Eskadry i obrone i siłe maszyn latających.
Wieza- Strzela kamieniami,jest silna ale w grupie tak jak kazda wieza
I tutaj niespodzianka!
Niewidzialna Pułapka- dla wrogów niewidoczna,wystawia z ziemii kolce i zabija wszystko co na nią wejdzie(oprócz nas),wykrywa tez wrogie niewidzialne jednostki).

Jednostki:
Budowniczy- Kiedy juz zbierze jagody chodzi z koszem na głowie .Spełnia tą samą role co jego poprzednicy.
Siłacz- Niezbyt silna jednostka jest nie ma 10 poziomu,ale po wszelkich ulepszeniach w pełnej grupie niszczy wszystko .
powolni,po ulepszeniu idą jakoś lepiej
Gigant- Dosyć duza jednostka,bardzo wolna,rzuca granatami z trucizna,obszar ataku to kilku wrogów obok siebie.
Wojownik- Powolny,strzela z łuku,moze strzelać ogniem lub trucizną,zalezy co mu wybierzemy.
Rycerz- Cholernie dobra jednostka ale powolna,atakuje na odległość,a po zebraniu włóczni jest jeszcze lepszy w boju.
Balista- Spełnia takie same funkcje jak Miotacz Jaj u Tyranów.
Eskadra- Strzelająca mała zabawka,okropine szybka po ulepszeniu
Platforma- Powolna jednostka,obszar ataku to kilku wrogów naraz.
Rewolwer- transportowiec.
Wódz- Większy od innych Pierwotnych,chodzi z toporem i zadaje obrazenia 2 razy podczas ataku,zwiększa morale armii jak jest obok niego.Ma moc "upadek" która zabiera danej jednostce zycie az zostanie 1 hp.
I tu coś wyjątkowego,coś co występuje TYLKO w 1 misji:
Orzeł Kalma- Średnia szybkość,nic nie robi tylko lata i szpieguje .
Nie mozna go zdobyć inaczej jak edytorem.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
I teraz ta wisienka na torcie:
Demony

Spoiler:

- Zywiące sie krwią potwory.Kiedy zabijają są immortal.
Cały czas sie leczą zabijając wrogów,otrzymują za to PŚ(punkty śmierci)

Budynki:
Legowisko Demonów- Ich świątynia,taka sama zasada jak wcześniej.
Grobowiec- Domy demonów.
Wulkany- Ich wieze,strzelają kulami ognia.
Legowisko Śmierci- Stąd wychodzą Kościotrupy i Błotniaki.
Podniebne Legowisko- Wylatują tutaj Ciemne Nietoperze,Fantomy,Oczy Śmierci.
Magiczne Legowisko- Wybiegają stąd Kelpy i Czarownicy.
Piekło- Stąd wychodzą Królewskie Demony i Chimery.
Brudny Portal- Umozliwia stworzenie błotniaków,ulepsza siłe i obrone demonów.
Wysoki Portal- Pozwala tworzyć Chimery i ulepszać kościotrupy,fantomy,oczy śmierci.

Jednostki:
Insekty- Latają,gryzą,zbierają jagody.
Kościotrup- Ja go w ogóle nie potrzebuje do wygranej w grze,strzela,jest powolny,mozna ulepszyć jego zasięg
Błotniak- Niewidzialny,mozna go zabic wykrywając go.Szybki Jest.
Kelpa- Przypomina lwa,moze zamieniać w kamień na chwile ale kosztuje go to część zycia,szybki.
Czarownik- Kiedy zobaczyłem co on robi pomyślałem "WTF?!",otóz gdy weźmiemy "Patroluj"to zacznie bić laską napotkanych wrogów,zabiera to 1 hp.Ma umiejętności które kosztują go część zycia:trzęsienie ziemi,zatrucie powietrza,samobójstwo.
Królewski Demon- Ulepszony na maksimum,nie da sie go zatrzymać chodzącymi jednostkami,będzie sie poprostu cały czas leczył.Powolny.
Chimera- Dobra do niszczenia celów na odległość,powolna.
Oko śmierci- Szpiegus,powolny,mozna ulepszyć zasięg szpiegowania.
Fantom- Transporter,mozna ulepszyć szybkość
Ciemny Nietoperz- szybka,słaba jednostka,atakuje dzwiękiem.
I patriarcha demonów:
Diabeł- Moze tworzyć zombie,ciezko go zabić bo sie leczy,szybki.
I tutaj znowu coś czego nie mozna zdobyć poza misją:
Chochlik- Atakuje siekierą,wygląda dość dziwnie,jest cały zielony.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
I kosmici(WTF?!)
Tak,kosmici.
Byli w misji Pierwotnych,niestety,nie mozna ich przejąć ani nic.
Statki które zadają obrazenia.

A teraz miałem wspomnieć o jagodach:
Jagody to najwazniejszy surowiec w tej grze,
Wszystko sie za nie robi.
Bez nich Twoje zycie sie konczy w grze,u komputera to samo.

,szanuj forum bo inaczej spotka Cię to:

#2 2014-06-28 11:45:15

Oetker21

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Jednostki i Budowle

Strasznie sie rozpisałeś,az sie dziwie ze Ci sie chciało

Administracja:

Pandrodor:

Stopka forum

RSS